eisen 3e remlicht

  • hake46-318i-g3

    Voorzover ik kan zien /vinden zijn er geen eisen aan de vorm van een 3e remlicht

    het moet rechthoekig/langwerpig zijn en in midden zijn geplaatst

    heeft iemand wel eens de remlicht van een cadillac sts gezien ?

    loopt over de gehele kofferbak breedte

    mag dit wel ? of ontheffing?

    je zou zelf aan het knutselen kunnen gaan of moet er een e keur zijn?

  • Leo

    Hakiem,

    Zolang hij maar hoger dan de org. remlichten is geplaatst mag je alle toegestane vormen goedkeuren.

    De apk is geen contr. op e keur nr.

    Succes

    Leo

  • Kees

    even een aanvullig op leo

    Een derde remlicht, indien het voertuig in gebruik is genomen voor 1 ooktober 2001 aangebracht zodanig, dat:

    1Het midden van het lichtdoorlatende gedeelte zich bevindt in het middenlangsvlak van het voertuig of de rand van het lichtdoorlatende gedeelte op een afstand van ten hoogste 0.15m vanaf dit middenlangsvlak indien het derde remlicht niet op een vast deel van de carroserie of bovenbouw kan worden bevestigd, en

    2 De onderzijde van het lichtdoorlatende gedeelte hoger ligt dan de bovenzijde van de remlichten, bedoeld in artikel 5.2.51, onderdeel h;

  • hake46-318i-g3

    Vaklui bedankt voor info !

  • pierre

    moet het derde remlicht bij het remmen constant branden of mag het derde remlicht bij het remmen ook knipperen?

  • moderator1

    Remlichten mogen niet knipperen

    Groeten

  • Samen door de COVID-19 crisis

    Welke AED moet ik kopen?

    Welk AED moet u kopen? Dat is een veel gestelde vraag! Een AED kopen doet u niet alleen voor u zelf, maar ook voor uw medemens. Natuurlijk hoopt u de deze nooit te hoeven gebruiken. Echter als er een moment komt wanneer iemand een hartstilstand krijgt en gereanimeerd moet worden, dan moet hij wel zijn werk goed doen. Daarom is het belangrijk dat u een AED koopt die zowel aan de strengste wet- en regelgeving voldoet, als dat het gebruik eenvoudig moet zijn. Namelijk; niet iedereen heeft een reanimatiecursus gevolgd.

    AED merken

    Hieronder staat een korte opsomming van A-merk AED's. Dat houdt in dat deze AED's zowel over een FDA keurmerk als een CE markering beschikken, de servicegraad hoog is en de fabrikant ook een locatie heeft in Nederland.

    Bovenstaande AED's zijn een greep uit het complete  assortiment. Er zijn dus nog meer AED merken. Naast de verkoop van losse AED's zijn er ook complete voordeelpakketten. Er zijn binnen- en buitenpakketten. Elke pakket bestaat uit: een AED, een wandkast, een Lifeset en elektroden. Denk er om dat niet elke AED geschikt is om bij kinderen te gebruiken. Daarvoor zijn vaak speciale kinderelektroden nodig. Deze worden bij de meeste pakketten niet standaard meegeleverd. Tegenwoordig zijn er wel defibrillators die, middels een knop, eenvoudig in de kind stand gezet kunnen worden. Hier heb je dus ook geen speciale elektroden meer voor nodig.

    AED kennisbank

    Als laatste zijn wij ons ervan bewust dat er meer is dan de producten alleen en daarom is er een speciale AED kennisbank voor u opgericht. Hier vindt u alle relevante informatie. U moet dan denken aan de steeds strengere eisen die worden gesteld, vanuit de overheid. Wat het verschil is tussen een vol- of halfautomatische AED? Hoe je een defibrillator met de buurt kan aanschaffen? Wat wordt er bedoelt met de eerste 6 minuten?

    Direct naar de AED kennisbank

    Door de huidige COVID-19 ontwikkelingen hebben wij besloten om HULP te bieden aan alle verenigingen en opleiders in Nederland. Wij zijn er van op de hoogte dat het aantal personen, per AED trainer, zeer beperkt is. Dat houdt in dat er of minder mensen worden opgeleid er moeten meer AED trainers beschikbaar worden gesteld.
    Bent u van een buurtvereniging, ondernemersvereniging, een sportvereniging of een EHBO-vereniging. En bent u niet in staat om extra AED trainers te kopen? Neem dan contact op met AEDmaster. Zij stellen AED trainers kosteloos beschikbaar, zodat ook in deze moeilijke tijd er voldoende AED bedieners beschikbaar zijn.